Campaniile de promovare pe Facebook sunt foarte eficiente și aduc rezultate rapide la costuri rezonabile.

Dacă încă sunteți de părere că Facebook este doar un loc unde adolescenții își pierd timpul sau unde se pot vedea doar poze cu pisici și câini, vă înșelați.

Cu peste 1,3 miliarde de utilizatori în lume din care 8,4 milioane în Romania, Promovarea Facebook a devenit unul din cele mai eficiente instrumente de marketing și promovare online.

ads-facebookPentru a putea sa faci promovare pe Facebook eficientă a afacerii tale, trebuie să îți clarifici ce anume vrei sa promovezi.

Nu face greșeala să promovezi la grămada toate produsele sau serviciile pe care le vinzi, ci concentrează-te pe un produs sau grup de produse (servicii) care au legătură sau sunt utilizate în scopuri asemănătoare.

Apoi gândește-te care sunt clienții care cumpăra produsul/serviciul tău și fă-i un „portret robot” cât mai detaliat.

Scrie pe o hârtie ce vârsta are, dacă are copii, care este venitul lui, ce pasiuni are, unde își petrece concediul, cum îi place să se distreze, ce pasiuni sau interese are, etc.

Dacă știi aceste lucruri, îți va fi foarte ușor mai târziu, când vei seta audiența căreia vrei sa te adresezi cu reclama, deoarece Facebook știe mai multe decât îți poți imagina despre utilizatorii înregistrați.

Dacă ai o baza de clienți care deja au cumpărat de la tine, întreabă-i aceste lucruri sau, dacă nu fă un pic de cercetare pe internet, vezi cui vinde concurența ta, gândește-te cum sunt oamenii care ar cumpăra produsul tău.

După ce știi toate aceste lucruri și le ai scrise pe hârtie, va trebui să te gândești la crearea unei pagini de vânzare independente sau în cadrul unui site de prezentare spre care să trimiți vizitatorii care vor citi anunțul tău. Niciodată sa nu trimiți vizitatorii pe homepage sau pe o pagina care prezintă mai multe produse.

Această pagină trebuie să conțină anumite elemente care să-l facă pe cel care ajunge aici să cumpere sau să solicite informații suplimentare despre produsele tale.

Apoi va trebui sa creezi un anunț care să-i atragă pe vizitatorii tăi să viziteze pagina ta de prezentare și apoi să cumpere produsul tău.

Facebook îți pune la dispoziție un instrument foarte eficient pentru crearea și administrarea campaniilor de promovare pe Facebook – Administratorul de reclame.

Manager reclameUtilizarea acestui instrument este destul de simplă și intuitivă și are interfața în limba română.

Facebook are pagini de suport foarte complete, mare parte în limba română. Dacă vrei să afli mai multe despre acest subiect poți începe de aici.

O campanie de promovare pe Facebook este foarte eficientă, dar poate să ofere rezultate mult mai bune dacă este însoțită de câteva strategii simple, care pot fi puse în aplicare de către aproape oricine.

Dacă postezi pe Facebook regulat (iar dacă nu ar fi bine să începi să o faci), atunci poți să-ți promovezi acele postări care sunt relevante și au impact pozitiv asupra creșterii afacerii tale.

Poți să faci diferite concursuri pentru cei care sunt deja clienții tăi sau pentru cei pe care vrei să-i atragi în afacerea ta. Premiile oferite nu trebuie să fie mari, dar trebuie să fie atractive. Promovează aceste concursuri pe Facebook pentru ca ele să ajungă la cât mai mulți oameni interesați de ceea ce faci tu.

facebookDacă încă nu ai un blog, deschide-ți unul cât mai repede și începe să publici materiale interesante despre domeniul tău de activitate.

Fă share la aceste articole pe Facebook în pagina afacerii tale și pune în ele link-uri spre pagina ta de vânzare sau spre landingpage.

Dacă timpul nu îți permite sau alte motive te împiedică să implementezi o campanie de promovare pe Facebook, Multiseco poate să facă asta pentru tine. Sună la 0723443990 în zilele lucrătoare între orele 9 și 19 sau trimite un email la office@www.multiseco.ro și vom fi bucuroși să te ajutăm.

Descarca Raportul Gatuit

Raport gratuit îți va arăta pas cu pas cum să creezi să să configurezi un cont Google Analytics

Mulțumim! Urmărește căsuța de email pentru că în curând vei primi materialul promis.