Cum sa scrii un articol

Ce trebuie să știi atunci când scrii un articol pe blog?

Cât poate fi de greu să scrii un articol pentru blog? Dacă un adolescent poate să o facă poți să o faci și tu. A scrie un articol nu e greu, dar e destul de greu să scrii unul bun.

Există pe internet un număr foarte mare de bloguri, dar puține dintre ele sunt cu adevărat valoroase.

Pentru a scrie articole care să fie citite și apreciate de cititori, trebuie să respecți câteva reguli simple.

Părăsește vechile tipare

Îți mai amintești cum ai învățat la școală că trebuie să scrii o compunere? Dacă îți amintești îți va fi foarte greu să scrii un articol bun pe blog. Va trebui să uiți tot ce ai învățat la școală.

Când scrii pe blog nu scrii o lucrare științifică și nici o compunere, ci deschizi o conversație cu cititorii tăi.

Scrie ca și cum ai vorbi față în față cu cititorii tăi. Dacă nu faci asta , articolele tale vor fi plictisitoare, iar cititorii vor pleca nemulțumiți.

Știi despre ce vrei să scrii?

Fă puțină cercetare pe internet. Găsești informații interesante despre orice subiect. Citește mai multe articole legate de subiectul care te interesează și scrie pe o foaie de hârtie toate ideile care ți se par interesante.

Trebuie să știi încă de la început cum va debuta articolul tău, ce va transmite și cum se va încheia.

Nu începe să scrii decât după ce ai o schiță care îți va permite să urmezi ideea de la care ai pornit.

Dacă ești foarte spontan cu atât mai mult trebuie să fii atent să nu te abați de la ideea de la care ai pornit când te-ai hotărât să scrii articolul.

Altfel va rezulta un amalgam de idei incoerente, care nu îi vor spune nimic cititorului.

Creează titluri deosebite

Crezi că ești pregătit să începi să scrii un articol? Nu te grăbi. Până ce nu ai un titlu captivant pentru articol, nu te apuca de scris. Degeaba ai un articol cu un conținut extraordinar dacă are un titlu de rahat. Oamenii nici măcar nu vor începe să-l citească.

Dacă nu știi cum să alegi un titlu care să atragă cititorii, găsești o mulțime de idei pe  bloguri ca: Copyblogger, Problogger sau pe blogul lui Lorand Soarez Szasz.

Citind aceste bloguri nu vei găsi doar titluri interesante, ci vei vedea că articolele care au titluri bune adună cele mai multe comentarii.

Agață-ți cititorii

Atunci când cineva intră pe blog, ai doar câteva secunde pentru a-i capta atenția. Dacă nu l-ai agățat în aceste câteva secunde, l-ai pierdut.

Încă din primele paragrafe ar trebui să îl provoci pe cititor, să-l faci curios și să-i oferi fapte reale sau studii de caz.

Spune-le cititorilor tăi că ceea ce le spui tu nu e perfect și cere-le sfatul pentru a aduce îmbunătățiri.

Nu trebuie să copiezi stilul nimănui, dar e bine ca la început să te inspiri și să profiți de experiența bloggerilor cu vechime.

Cu timpul, o să-ți creezi propriul stil și cu cât vei scrie mai mult, cu atât ți se va părea mai simplu să scrii un articol.

Intră în detalii

Nu te limita la a scrie generalități, ci intră în amănunte, oferă detalii semnificative. Poartă-te cu cititorii tăi ca și cum i-ai învăța să umble. Du-i de mână, condu-i pas cu pas, arată-le toate aspectele care i-ar putea interesa.

Gândește-te ce ți-ar plăcea să citești dacă ai fi în locul cititorilor, ce te-ar atrage să citești articolul până la sfârșit.

Trage concluziile

Nu te complica inutil atunci când formulezi concluziile. Concluziile bune sunt cele scurte și la obiect. Nu relua ceea ce ai scris deja ci spune ceva nou și captivant.

Dacă vrei să obții multe comentarii, lasă discuția deschisă. Cel mai simplu mod de a face asta este să le adresezi cititorilor o întrebare.

Adaugă tușa finală

Articolul este gata. Verifică ortografia, vezi dacă nu sunt greșeli gramaticale și cel mai important lucru, vezi dacă povestea are coerență.

Ar fi foarte bine dacă ai ruga pe cineva să citească articolul tău, înainte de a-l publica. O privire din exterior poate descoperi multe greșeli pe care tu nu le observi.

Apoi, găsește o fotografie sugestivă pentru articolul tău.

Și ține minte, experiența este cel mai bun profesor. Scrie cât mai mult și cât mai des. Scrie despre orice și nu te descuraja la primul eșec.

Îți urez mult succes și aștept să-mi lași un comentariu.

PS. Spune-mi ce subiecte ai vrea să abordăm în articolele viitoare.

Descarca Raportul Gatuit

Raport gratuit îți va arăta pas cu pas cum să creezi să să configurezi un cont Google Analytics

Mulțumim! Urmărește căsuța de email pentru că în curând vei primi materialul promis.