Teme WordPress gratuite

Cele mai bune 10 teme WordPress gratuite în anul 2016

Mulți dintre cei care dezvoltă site-uri în WordPress vor spune să nu folosești teme WordPress gratuite pentru că au vulnerabilități sau că sunt scrise de către dezvoltatori amatori și nu au un cod curat.

În multe cazuri aceste lucruri pot fi adevărate, dar totuși există teme gratuite foarte bine făcute, care pot să satisfacă cu brio nevoile unei persoane care vrea să înceapă un blog.

Multe dintre temele premium au versiuni gratuite cărora le lipsesc unele opțiuni, dar asta nu le face să fie cu nimic mai prejos în ceea ce privește stabilitatea decât surorile lor mai mari.

În continuare poți vedea o selecție de teme gratuite sau versiuni lite ale unor teme premium, care au fost testate și analizate de mulți dezvoltatori de site-uri bazate pe WordPress.

Ordinea în care apar este pur întâmplătoare și nu reprezintă nicio ierarhizare a lor.

Sydney

Tema WordPress Sydney

Tema WordPress Sydney este proiectată pentru cei care doresc să afișeze o puternica prezenta online. Opțiunile de personalizare sunt numeroase, cu opțiuni pentru fonturi Google, încărcare Logo și multe altele.

Slider-ul pe toată lățimea ecranului funcționează foarte bine și o să-i încânte pe cei care doresc să afișeze imagini mari sau bannere promoționale, iar controlul complet al culorilor permite obținerea unui aspect unitar în concordanță cu cerințele de branding.

Meniul lipicios ajută vizitatorii să navigheze prin paginile site-ului, iar blocurile de pe prima pagină pot fi rearanjate prin drag and drop lucru ce oferă o mare flexibilitate la proiectarea unei interfețe curate.

Tema este „responsive design” asigurând o vizualizare adecvată și celor care doresc să vizualizeze site-ul de pe dispozitivele mobile. Tema vine cu peste 600 de fonturi Google care permit modificarea aspectului blocurilor de text și a titlurilor.

Sydney este pregătită pentru traducere, iar fundalul de tip paralaxă adaugă un aspect creativ site-ului tău. Poți alege între o imagine statică sau slider, și poți să folosești pictogramele rețelelor de socializare pentru a trimite clienții la paginile tale Facebook și Twitter.

Vezi demo

Llorix One Lite

Tema WordPress Llorix One

Cu toate că este o tema WordPress gratuită, Llorix One are multe caracteristici premium. Are un design receptiv (Responsive Design) și permite afișarea conținutului pe dispozitivele mobile în condiții foarte bune.

Macheta primei pagini asigură afișarea unei mari părți a conținutului atunci când vizitatorii ajung acolo. Pagina de pornire este formată din module care pot fi personalizate pentru a reflecta propriul brand.

Ribbon-ul personalizabil din partea de sus îți permite să afișezi diferite informații cum ar fi: numere de telefon, adrese de email, iconuri ale rețelelor de socializare, etc.

Sliderele sau imaginile de mari dimensiuni permit vizualizarea în mod paralaxă și permit să îți scoți în evidență creativitatea. Există o versiune premium a temei, la care se poate face upgrade atunci când simți nevoia de a adăuga noi caracteristici site-ului tău.

Pagina de blog conține tot ceea ce este necesar unui blog modern și oferă o funcție de căutare care ajută la căutarea conținutului relevant pentru vizitatorii blogului.

Conține de asemenea un formular de contact elegant și permite integrarea plugin-ului WooCommerce pentru vânzarea online.

Are module care permit afișarea textului pe mai multe coloane însoțit de pictograme, pentru prezentarea serviciilor și pentru prezentarea echipei. Modulul pentru prezentarea echipei permite încărcarea unei fotografii care însoțește prezentarea fiecărui membru al echipei.

Dovezile sociale sunt foarte importante pentru prezentarea unei afaceri, de aceea modulul care permite înserarea de testimoniale este de asemenea prezent.

Widget-ul care permite afișarea ultimelor știri, butoanele de social media și harta care afișează poziția afacerii tale, vin să completeze această temă .

Llorix One, în versiunea gratuită îți oferă tot ce ai nevoie pentru a construi un website modern.

Vezi demo

Hueman

Tema WordPress Hueman

Tema Hueman este o tema WordPress gratuită foarte apreciată care poate fi descărcată din biblioteca oficială WordPress.

Această temă funcționează foarte bine pe toate dispozitivele mobile, are un antet și un subsol care permit afișarea cu ușurință a diferitelor widget-uri.

Personalizarea culorilor și a zonelor de widget împreună cu cele 10 formate pentru articole îi vor atrage pe vizitatori făcându-i să navigheze prin întreg conținutul, până la zona de comentarii.

Are suport pentru traducere în alte limbi, iar link-urile sociale permit utilizatorilor să interacționeze cu aceste platforme.

De asemenea, Hueman permite încărcarea unui logo și urmărirea comentariilor pentru o mai bună interacțiune cu vizitatorii.

Vezi demo

16 trucuri pentru a crește viteza unui site WordPress

Un ghid rapid care te va ajuta să crești viteza de încărcare a site-ului tău.

Vantage

Tema WordPress Vantage

Cu tema Vantage se poate construi un website care arată bine pentru orice tip de afacere, în special din zona tehnică.

Și este o tema WordPress complet gratuită!

Tema Vantage este afișată foarte bine pe orice dispozitiv mobil și permite integrarea cu cele mai populare plugin-uri WordPress cum ar fi: PageBuilder sau WooCommerce. Integrarea cu WooCommerce se face foarte bine și permite imediat vânzarea de produse online.

Foarte mulți folosesc tema pentru construirea de portofolii, datorită faptului că Vantage permite afișarea imaginilor la rezoluții înalte, într-o grilă filtrabilă, cu miniaturi și link-uri către zone ale site-ului.

Personalizarea fundalului și a meniului permit oportunități foarte bune de branding, iar comentariile evidențiate ajută la construirea unei comunități de oameni care urmăresc și interacționează cu blogul.

Vezi demo

Make

Tema WordPress Make

Make este o tema WordPress modernă, cu o zonă mare alocată afișării de bannere sau imagini ale unor produse noi.

Este o temă „responsive design” frumoasă care integrează perfect butoanele sociale pentru a permite interacțiunea vizitatorilor cu cele mai importante rețele Social Media.

Page Builder-ul „drag and drop” este o caracteristică integrată și permite mutarea cu ușurință a elementelor din pagină pentru a obține aspectul dorit.

Totul poate fi personalizat, de la fonturi, culori, logo și macheta paginii. Se integrează foarte ușor cu WooCommerce pentru a putea începe să vinzi imediat. Permite adăugarea celor mai folosite plugin-uri cum ar fi: Gravity Forms, Contact Form 7, Jetpack, și WP PageNavi.

Vezi demo

Alizee

Tema WordPress Alizee

Alizee este o tema WordPress pe care trebuie să o ai în vedere dacă vrei să construiești o galerie foto, un blog sau un portofoliu tip grilă.

Aspectul temei seamănă cu Pinterest și este afișată corect pe orice dispozitiv mobil, iar aspectul paralaxă al antetului captează atenția vizitatorilor imediat.

Meniul, bara laterală și butoanele social media se retrag în lateral, oferind temei un aspect de unicitate. Poți selecta numărul de coloane pe care se afișează conținutul, iar zona de widget-uri poate fi personalizată să afișeze orice de la videoclipuri la ultimele postări pe blog.

Tema mai include caracteristici interesante ca: fonturi „Awesome”, opțiuni de schimbare a culorilor și a logo-ului și derulare personalizată.

Vezi demo

Enlightenment

Tema WordPress Enlightenment

Enlightenment este o altă tema WordPress universală cu elemente moderne și curate, folosind mult spațiu alb pentru a pune mai mult accentul pe conținut.

Poți crea o mulțime de șabloane pentru a adăuga varietate site-ului și pentru ca oamenii să fie îndemnați să navigheze pe site.

Design-ul receptiv face minuni, și face ca toate modulele să fie afișate acolo unde trebuie atunci un client vizionează conținutul de pe un dispozitiv mobil.

Fundalurile și culorile personalizate ajuta la branding, iar antetul primei pagini oferă o modalitate rapidă de a prezenta o fotografie reprezentativă.

Pot fi implementate până la patru coloane, cu bare laterale și widget-uri care pot să afișeze aproape orice.

Postările lipicioase, comentariile etajate și suportul pentru traducere, face ca tema Enlightenment să fie o soluție potrivită pentru toate întreprinderile.

Vezi demo

Arcade

Tema WordPress Arcade

Tema WordPress Arcade permite realizarea ușoară a unui site care atrage atenția prin imaginea din antet care acoperă în întregime primul ecran. Asta o face ideală pentru cazurile când vrei să comunici vizitatorilor identitatea companiei tale, promoții sau lansări ale unor produse, etc.

Se poate personaliza foarte ușor antetul, lățimea și aspectul paginii.

Pentru pagina de blog sunt disponibile implicit opt tipuri de articole în format video, link, galerie de imagini și altele.

Permite integrarea unor plugin-uri care îi sporesc funcționalitatea cum ar fi: JetPack, bbPress, BuddyPress, WPML și Woocommerce.

Vezi demo

Spacious

Tema WordPress Spacious

Spacious este încă o opțiune de tema WordPress gratuită. Tema prezintă un aspect vesel, jucăuș și curat, oferind mult spațiu pentru afișarea conținutului.

Design-ul receptiv este ideal pentru site-uri de afaceri, portofolii și blog-uri, folosind două șabloane și patru aspecte de pagină pentru a vă ajuta să obțineți un site proiectat și realizat într-un interval scurt de timp.

Oferă patru tipuri de afișare pentru blog, împreună cu 13 zone pentru widget-uri care lucrează aproape ca o interfață drag and drop.

Spacious oferă opțiuni de traducere și te ghidează pentru alegerea culorilor primare pentru a ajunge la nuanțe care se potrivesc cu logo-ul.

Vezi demo

Astrid

Tema WordPress Astrid

Tema Astrid este o alegere bună dacă sunteți în căutarea unei teme WordPress gratuite cu multe elemente de afaceri care fac ca site-ul tău să capete un aspect profesional.

Opțiunile pentru personalizarea culorilor și a fonturilor sunt infinite, permițând a găsi soluții de branding ideale.

Imaginea de antet are o lățime care permite afișarea imaginilor de înaltă rezoluție care să prezinte compania ta.

Widget-urile personalizate funcționează bine, iar opțiunile puternice ale blogului asigură conectarea cu motoarele de căutare, astfel ca vizitatorii să găsească cu ușurință conținutul blogului tău.

Există un widget dedicat pentru prezentarea echipei tale și un modul pentru prezentarea serviciilor. La prezentarea serviciilor poți atașa pictograme pentru un impact vizual mai puternic.

Tema WordPress Astrid este pregătită pentru traducere. Este oferit de asemenea suport pentru integrarea WooCommerce, iar designul receptiv va face ca site-ul să arate excelent pe toate tabletele și telefoanele.

Antetul poate integra apeluri la acțiune și butoane care vor îmbunătăți rata de conversie a clienților.

Există contoare grafice pentru a arăta realizările companiei tale, clienții cu care ai lucrat sau locurile de muncă create.

Modulul de prezentare al echipei permite înserarea de fotografii ale membrilor echipei, iar în zona de portofoliu pot fi afișate miniaturi care reprezintă proiectele realizate, cu link-uri la descrieri mai detaliate.

Tema WordPress Astrid are multe opțiuni care se întâlnesc doar la temele premium.

Vezi demo

Există multe alte teme WordPress gratuite care merită încercate și nu am pretenția că acestea sunt cele mai bune, dar acest articol poate constitui un punct de pornire pentru cineva care dorește să dezvolte un site web fără să cheltuie o mulțime de bani.

Scopul acestui articol a fost acela de a vă arăta că există și teme WordPress gratuite foarte bune (ca de altfel multe alte lucruri), dar trebuie să știi unde să le găsești.

Lasă un comentariu mai jos, iar dacă ți-a plăcut distribuie acest articol și prietenilor tăi.

Descarca Raportul Gatuit

Raport gratuit îți va arăta pas cu pas cum să creezi să să configurezi un cont Google Analytics

Mulțumim! Urmărește căsuța de email pentru că în curând vei primi materialul promis.